Despre

Pesto” inseamna, in italiana, la forma participiului trecut, “a zdrobi”. “Inventia” culinara este semnata de catre genovezii din regiunea Liguria. “Pesto alla Genovese” inseamna a amesteca busuioc, usturoi, parmezan sau pecorino, seminte de pin si putin ulei de masline, intr-un mojar de marmura cu un pistil de lemn.

Pentru a diferentia pesto din busuioc de celalalte variatiuni: rucola, patrunjel, menta, spanac etc, se va folosi termenul de Pesto (alla) Genovese. In Sicilia se foloseste aceeasi reteta de pesto dar se adauga si rosii iar sosul este prezentat sub numele de “Pesto alla Siciliana”.
De asemenea in diferite parti ale lumii se fac retete de pesto adaptate regiuniilor si vegetatiei locale, unele ingrediente fiind inlocuite, altele lipsind. In fond, pesto este un termen general.
Pesto, sub oricare forma a sa, este un sos ce da o savoare incredibila preparatelor, este un amestec sanatos si satios in acelasi timp, la indemana oricui.

Noi va vom prezenta retete ce au la baza sosul de pesto, indiferent de ingrediente. Sa experimentam impreuna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>