Calamar cu pesto si cartofi noi

Recent am fost la un restaurant drag noua si am incercat calamar cu pesto pe pat de cartofi. Ne-a placut reteta si, pentru ca ni s-a parut simpla de facut, am incercat-o si noi acasa.

Am folosit cartofi noi iar sosul de pesto a fost cumparat. S-a simtit diferenta, la restaurant fiind sosul proaspat.

Ingrediente:

  • 6 cartofi mici
  • 5 lingurite de sos de pesto
  • 200g de calamar

calamar cu pesto

Calamarii au fost congelati dar i-am lasat intai la decongelat.

Intai am taiat cartofii felii.

cartofi noi

Intre timp am incins cuptorul la 200°C. Am pus cartofii pe gratar si i-am lasat pana s-au rumenit.
Rondelele de calamar le-am pus in apa incinsa si am lasat pana la clocot.

La sfarsit le-am asezat dupa modelul vazut la restaurant. Nu pot sa zic ca a iesit la fel, din contra, dar ‘produsul final’ a iesit aproape la fel de bun.

calamar cu pesto calamar cu pesto

Va recomandam sa incercati si voi reteta, este foarte simpla, rapid de facut si se potriveste foarte bine cu sezonul cald.

This entry was posted in retete cu fructe de mare, retete rapide, retete simple and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>