Pateuri cu pui, pesto si branza de burduf

Noua ni s-a facut o pofta teribila de pateuri facute in casa, cu ingredientele alese de noi, asa ca ne-am pus pe treaba!

Aceste pateuri sunt foarte usor de realizat, eu sfatuiesc lumea sa ia foietaj din comert, ca sa evitam efortul fabricarii acestuia.

Bun, pentru 5 pateuri mai mari, avem nevoie de:

  • 5-6 linguri de branza de burduf
  • 200 g de piept de pui maruntit
  • 1 lingura jumatate de pesto
  • sare si piper
  • foietaj ( eu am luat Linco)

Ingrediente

In prima faza, prajim puiul in ulei, adaugand sare, piper. Dupa ce puiul este aproape prajit, adaugam si pesto si mai amestecam circa 5 minute, apoi acesta se scurge intr-un vas.

Pui prajit Pui prajit cu pesto

Pe foietajul taiat la o marime medie, punem branza de burduf si bucatelele de pui, impaturim si punem in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Repetam procedeul pana cand ni se termina ingredientele, mie una mi-au iesit 5.

Pui cu branza pe foietaj Pateuri cu pui, pesto si branza de burduf necoapte

Ca sa nu devina prea uscat pe deasupra, foietajul se unge cu putin ulei, iar tava se va da la cuptorul incins la 180°C-200°C, circa 20 de minute.

Pateuri cu pui, pesti si branza de burduf

Se servesc, de preferinta, calde cu multa pofta! :)

Pateuri cu pui, pesto si branza de burduf Pateuri cu pui, pesto si branza de burduf

This entry was posted in retete cu pui, retete rapide, retete simple and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>