Focaccia cu pesto, rozmarin si parmezan

Prima dată când am mâncat focaccia a fost acum 2 ani, în Italia și recunosc, mi-a plăcut la nebunie aluatul acela copt, cu mirodenii sau brânzeturi!

De aceea, astăzi vom pregăti o focaccia cu pesto, rozmarin și parmezan, rețeta fiind simplă și delicioasă!

Avem nevoie de:

  • 5 cești de făină
  • jumătate de ceașcă de ulei de măsline
  • o linguriță de sare
  • un vârf de cuțit de piper
  • o crenguță mică de rozmarin
  • o lingură plină de pesto
  • o ceașcă de parmezan ras
  • 250 ml de apă caldă
  • un plic de drojdie uscată sau praf de copt

Ingrediente

Începem prin a amesteca făina cu sarea, piperul și drojdia, după care facem o gaură mai mare în mijlocul acesteia , unde turnăm apa caldă și 4-5 linguri de ulei de măsline.
Se amestecă compoziția bine, până când devine nelipicioasă, apoi adaugăm și pesto, și mai frământăm bine încă 5 minute. Aluatul se întinde și se așează într-o tavă tapetată cu ulei și făină, se lasă o ora la dospit. Este indicat să acoperim acest aluat, fie cu un prosop de bucătărie, fie cu o folie de plastic.

Aluat fara pesto Aluat cu pesto
Aluat pentru dospit

După o oră, aluatul se înțeapă cu degetele și adăugăm pe deasupra restul de ulei de măsline, sare, rozmarin și se introduce la cuptorul  încins la 200 de grade, timp de 15 minute.

Focaccia nepreparata

După acest sfert de oră, focul se reduce la minim sau îl setăm la 100 de grade și mai coacem încă 15 minute. Scoatem tava, punem parmezanul ras pe deasupra focacciei, și lăsăm 5-7 minute.
Se servesște simplă, ca și pâine, patiserie sau în orice alt fel. Aș recomanda un vin bun, sec sau demisec, roșu, regiunea Toscana.

Focaccia cu pesto, rozmarin si parmezan Focaccia cu pesto, rozmarin si parmezan
Poftă Bună! :)

This entry was posted in retete simple and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>