Fasole verde cu ciuperci si pesto

Dacă tot a venit primăvara, am decis ca meniul zilnic ar trebui să cuprindă mai multe legume și fructe, mai multe fibre.

Pentru astăzi am pregătit un prânz delicios cu:

  • 400 g fasole verde păstăi
  • 40 g unt
  • 100 g ciuperci conservate
  • 2 linguri smântână light
  • sare, piper
  • 2 lingurițe de pesto
  • 3 căței mari de usturoi

Ingrediente

Încingem untul într-o tigaie, apoi adăugăm fasolea spălată, cu codițele tăiate și lăsăm cam 10 minute pe foc mediu.

Unt topit Fasole verde

Între timp tăiem usturoiul mărunt și îl adăugăm pe foc, urmând ciupercile și pesto, sare și piper.

Fasole verde cu usturoi Fasole verde cu usturoi si pesto
Fasole verde cu ciuperci

Lăsăm totul să se prăjască aproximativ 5 minute,apoi adăugăm puțină apă și se lasă să fiarbă cam încă 5 minute, după care punem și cele 2 linguri de smântână. Totul trebuie să fiarbă cam 10 minute, dar dacă vă place ca fasolea sa fie mai moale, ar fi bine să prelungiți cu încă 10 minute.

Fasole verde cu smantana

Se servește călduță cu puțin parmezan ras pe deasupra!

Prezentare 1 Prezentare 2

Poftă bună!

This entry was posted in retete cu legume and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>