Tagliatele cu avocado, ciuperci și pesto

Revenim cu o rețetă ce nu durează mai mult de 15 minute să fie preparată și care este foarte nutritivă și sănătoasă.

Caracteristicile pozitive ale fructului de avocado sunt de mare ajutor și am sa reamintesc una și foarte importantă – reducerea colesterolului.

Iată de ce avem nevoie pentru această rețetă de 2 persoane:

  • 4 ghemuri de tagliatele
  • 2 linguri de pesto
  • 4 ciuperci mari ( proaspete, nu din conservă sau borcan)
  • un avocado
  • parmezan sau cașcaval ras
  • sare, piper

Se pun tagliatelele la fiert cam 10 minute, între timp putem pregăti sosul. Se curăță fructul de avocado de coajă, se taie pe jumătate pentru a putea scoate sâmburele, apoi îl tăiem felii medii. Într-o tigaie, punem cam 30 g de unt sau puțin ulei și lăsăm avocado să se călească.

Între timp, spălăm ciupercile, le tăiem mediu și le adăugăm avocadoului din tigaie, împreună cu sare și piper, după gust.

Toată compoziția trebuie să stea pe foc cam 10 minute, până când ciupercile iși lasă apă. După ce încep sa fiarbă în propiul suc, adăugăm pesto și mai lăsăm încă 5 minute, să se lege compoziția.

După ce pastele au fost fierte, scurse de apă și clătite cu apă rece, se pun în farfurii și deasupra sosul obținut, peste care presărăm parmezanul.

Poftă bună!

This entry was posted in retete cu legume, retete rapide and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>