Pizza cu prosciutto, rucola și pesto

Aveam o poftă incredibilă de o pizza și cea mai bună iese dacă îi pui tu ingredientele pe care le adori… Deci nu am dat comandă, ci m-am apucat să gătesc o pizza light, fără prea multă grăsime, dar care oferă o explozie a gusturilor!

Avem nevoie de:

  • 350 grame de făină
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un vârf de cuțit de sare, piper
  • o lingură plină de pesto
  • 250 ml de apă caldă, în care se dizolvă un o lingură de drojdie uscată sau cub
  • felii de cașcaval Asiago
  • 5 felii de prosciutto

În primă fază punem drojdia la fermentat în apa caldă timp de 5-7 minute, timp în care într-un vas amestecăm făina cu sarea, piperul și uleiul de măsline.

Apoi turnăm și apa cu drojdie, frământând până când obținem o cocă nelipicioasă. Dacă încă se lipește tare de mâini, mai pulverizați cu puțină făină. Încingeți cuptorul la 200°C și puneți aluatul într-o tava unsa în prealabil cu un pic de ulei și făină.

Peste aluat punem pesto, apoi cașcavalul felii și dăm la cuptor cam 25 de minute.

Scoatem tava, adăugăm prosciutto și rucola, la alegere puteți să radeți puțin parmezan deasupra, apoi dăm iarăși la cuptor pentru încă 3 minute.

Se servește cu poftă și folosind expresia “mamma mia!” :)

This entry was posted in retete rapide, retete simple and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pizza cu prosciutto, rucola și pesto

  1. Pingback: Happy Wednesday #4! « Teodora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>