Paine cu pesto

De fiecare data cand iesim la cumparaturi, chiar si pentru o paine, ne intoarcem dezamagiti. Rar gasim o paine care sa ne placa…
Stim ca sunt tot felul de “masini” de casa pentru facut paine insa nu ne-am decis daca sa investim in asa ceva sau nu. Totusi, a trebuit sa facem un test, sa vedem cat de greu sau cat de complicat este sa faci o paine. N-am vrut sa fie una simpla asa ca am adaugat si ingredientul nostru preferat, pesto-ul, si am lasat-o putin mai mult la cuptor pentru crusta. Prima noastra incercare a iesit chiar bine, jumatate din paine a disparut in primele minute.

Ingredientele sunt foarte simple dar combinatia lor iti incanta gustul:

  • 5-6 cesti de faina
  • 2 cesti de apa calda
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • drojdie praf sau compacta, dizolvata in putina apa calduta
  • 3-4 linguri de pesto

Amestecam intr-un vas mai mare apa, uleiul, zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu un tel, apoi turnam incet faina, amestecand bine, pentru a nu forma cocoloase. Trebuie format un aluat nelipicios si bine framantat, care mai apoi se lasa la dospit in jur de o ora.

Incalzim cuptorul la 250°C, de preferat cu ventilatie. Intre timp aluatul dospit se intinde pana atinge o grosime de ~4cm. Peste el se intinde pesto, apoi acesta se ruleaza.

Eu am impartit aluatul in doua si am copt doua painici. Peste fiecare am presarat putin oregano si am adaugat putin ulei de masline.

Iata si ce a iesit:

Pofta buna!

This entry was posted in retete simple and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>