Foietaj cu pui, ciuperci și pesto

Ni s-a facut pofta de un foietaj cu o umplutură consistentă și gustoasă, așa ne-am gândit că ciupercile, puiul și pesto sunt ingredientele ideale!

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele:

  • foietaj congelat
  • 300g de ciuperci proaspete
  • 1 ou
  • 3 linguri de pesto
  • 2 bucăți de piept de pui
  • o ceapă
  • jumătate de baton de brânză topită
  • sare, piper
  • 4 linguri de ulei de măsline

In primul rând, foietajul trebuie lăsat la decongelat. In paralel, avem destul timp sa pregatim toate ingredientele.

Începem prin a pune într-o tigaie uleiul de măsline la încins, apoi adăugăm puiul taiat cubulețe micuțe, sare și piper. Când toată carnea s-a prăjit puțin, punem și ceapa. Mai lăsăm totul la prăjit încă 5 minute și adăugăm și ciupercile tăiate felii subțiri, din nou sare și piper. Toată compoziția se lasă până când apa din tigaie scade.

Încălzim cuptorul la 180 de grade, între timp putem să batem oul cu putină sare și oregano, apoi îl adăugăm peste pesto, amestecând în continuare cu telul, urmând ca această compoziție sa fie turnată peste brânza topită și amestecată bine.

Se pune într-o tavă micuță sau într-un vas termorezistent, puțin ulei si foaia de copt. Coca decongelată se așază cât să acopere fundul tăvii, apoi cu o pensulă alimentară punem jumătate din sosul din pesto, ou și brânză, apoi adăugăm mixul din tigaie, repetăm procedeul cu cealaltă jumătate de sos și punem o altă parte din foietaj deasupra. Noi am uns cu puțin ulei de măsline foaie de deasupra pentru a nu se arde.

Se dă la cuptor cam 30 de minute, până când observați ca foietajul a devenit auriu.

Se servește cu un pahar de vin roșu și lumânări la masă :)

Poftă bună!

This entry was posted in retete cu pui and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>