Pesto cu / din fistic

In Catania, fisticul este cultivat in abundenta iar unii dintre cei mai mare producatori se gasesc in aceasta zona. Orasul Bronte este cunoscut ca fiind capitala fisticului in Europa.

Ingeniozitatea oamenilor din Catania a produs sosul de pesto din fistic, un sos diferit si care starneste invidie din partea “varului” genovez.

Fisticul are o aroma sofisticata si sporeste gustul in multe mancaruri, in special la dulciuri. Noi l-am incercat si putem spune ca ne-a placut mult. L-am folosit in doua moduri insa pana acolo sa va spunem despre reteta si modul de preparare.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 50g fistic
  • 20g migdale
  • 2 linguri de parmezan
  • pecorino ras
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • cateva fire busuioc
  • cateva fire de patrunjel

Intr-un blender punem la procesat fisticul si migdalele.

Adaugam busuiocul si patrunjelul. Nu uitam de sare si piper.

In timpul procesarii mai adaugam ulei de masline, in functie de consistenta. Ne va iesi asa ceva:

Pesto-ul din fistic poate fi folosit in mai multe moduri. Se poate servi ca si aperitiv, intins pe paine sub forma de bruscheta sau combinat cu paste.

Noi am testat doua variante, una vegatariana si una cu carne tocata.

Pofta buna!

This entry was posted in sos pesto and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>