Chiftele din dovlecei cu pesto

Aveam in plan o cina simpla, fara carne, usoara si gustoasa iar prima leguma care ne-a venit in gand a fost dovlecelul. “Perfect”, am zis, mai ales ca vara e pe sfarsite si ar trebui sa profitam de aceasta leguma.

Aceasta reteta de chiftele din dovlecei cu pesto este una mediteraniana, originara din sudul Frantei. Noua ne-a placut foarte mult mai ales ca nu sunt necesare prea multe ingrediente.

Asadar, avem nevoie de:

  • 500g dovlecel ras
  • 75g faina
  • 1 ou (separati albusul de galbenus)
  • o lingura de ulei de masline
  • 4 linguri de pesto
  • sare si piper

Dovleceii trebuiesc dati prin razatoare. Adaugam sare mare, ii punem intr-o sita si ii lasam timp de o ora pentru a se scurge de toata apa. Daca nu aveti rabdare puteti sa-i lasati si mai putin :)

Intre timp punem faina intr-un bol, adaugam galbenusul de ou si uleiul de masline. Adaugam si 5 linguri de apa si incepem sa amestecam compozitia pana cand devine omogena.

Adaugam sarea si piperul si lasam aluatul deoparte timp de 30 de minute.

Din albusul de ou preparam o spuma tare (cu ajutorul mixerului). Punem dovlecelul peste aluat si amestecam bine. Adaugam si spuma din albus si continuam sa amestecam.

Incingem intr-o tigaie uleiul cu o temperatura mare de prajit. Cu ajutorul unei lingure vom pune compozitia de dovlecel in tigaie, lasandu-le cate 2 minute pe fiecare parte, incat acestea vor deveni aramii.

Se pot servi atat reci, cat si calde, ca si garnitura sau aperitiv impreuna cu pesto.

Pofta buna!

This entry was posted in retete cu legume and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>