Pesto cu / din dovlecei

Cand spui “Pesto” te gandesti la reteta de pesto genovese. Pe langa acest tip de pesto mai stim si despre pesto (rosso) alla siciliana dar retele nu se opresc aici. Putem inlocui busuiocul cu multe alte plante si poate iesi un sos la fel sau chiar mai bun. Noi am decis sa nu inlocuim busuiocul, sa adaum dovlecei si sa experimentam.

Avem nevoie de ingredientele clasice:

  • cateva fire de busuioc
  • 1-2 catei de usturoi
  • parmezan
  • pinoli
  • ulei de masline
  • sare

Pe langa acestea, luam un dovlecel mediu, il taiem in doua iar jumatate il facem cubulete.

Lucram pe acelasi principiu ca la pesto genovese: in prima faza punem in blender (sau in mojar, in functie de cata rabdare aveti) ingredientele mai tari, adica parmezanul, pinoli, usturoiul si sarea mare. In faza a doua adaugam busuiocul si cuburile de dovlecei. Mai la sfarsit folosim uleiul de masline.

La sfarsit va iesi un sos de culoare verde deschis.

Noi am folosit si cealalta jumatate din dovlecel. Am taiat-o si am prajit in unt. Pentru ca am vrut sa variem am adaugat panceta, crostini si rosii. Totusi, acest sos de pesto din dovlecei poate fi folosit in multe alte moduri, alaturi de paste sau pe paine.

This entry was posted in sos pesto and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pesto cu / din dovlecei

  1. Pingback: Pesto din menta - Pesto.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>