Paste cu dovlecei si pesto

Cand te duci in gradina si o data la doua zile culegi cativa dovlecei incepi sa te gandesti la diferite mancaruri si cum ii poti folosi. De aici a pornit si ideea acestei retete de paste cu dovlecei si pesto.

Este o reteta simpla si foarte gustoasa. Avem nevoie de:

  • 500g paste (noi am folosit penne)
  • 2 dovlecei medii
  • 2 catei de usturoi
  • 150g pesto
  • menta (cateva frunze)
  • parmezan
  • sare, piper si ulei de masline

Pentru inceput punem pe foc oala cu apa pentru paste. Pregatim o tigaie mare, tip wok, adaugam ulei de masline si punem pe foc. Adaugam usturoiul si amestecam putin.

Adaugam dovleceii taiati rondele si amestecam din cand in cand. Condimentam cu sare si piper.

Intre timp, in functie de cum s-a incalzit apa, punem pastele la fiert. Continuam sa avem grija de dovlecei pana cand acestia scad iar pe alocuri se prajesc.
Verificam pastele iar cand acestea sunt aproape gata adaugam pesto si menta taiata in tigaia cu dovlecei.

Scurgem pastele si le adaugam in tigaie. Oprim focul si amestecam bine. La final adaugam parmezanul.

Pofta buna!

This entry was posted in retete cu legume and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Paste cu dovlecei si pesto

  1. Miruna says:

    Yaaaammmm!!! Zi-mi de unde iau pesto bun în România…. Sau îl fac eu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>