Orez cu creveti si pastai

Astazi va prezentam o reteta nu foarte complicata dar care necesita mai mult timp de pregatire.
Afara este cald iar noi suntem cu gandul la mare, soare si la mese luate in aer liber. De aici a pornit si aceasta reteta mediteraniana de orez cu creveti, pastai si, desigur, pesto.

De aceasta data n-am folosit un sos proaspat din lipsa de seminte de pin care se gasesc destul de greu pe la noi…

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250g orez
- 100g creveti
- 2 catei de usturoi
- un pahar de vin alb
- 100g pastai verzi
- 5 lingurite de pesto
- ulei de masline
- sare
- piper

Incepem prin a pune orezul la fiert. Dupa ce acesta este fiert il trecem printr-un jet de apa rece iar apoi il amestecam cu sosul de pesto.

Intre timp punem usturoiul la prajit iar dupa foarte putin timp adaugam si crevetii. Noi am folosit creveti congelati iar inainte de a-i pune in tigaie i-am lasat 2 minute in apa la fiert.

Dupa ce crevetii se auresc adaugam si orezul. Turnam si paharul de vin si o lingura de ulei de masline.

La sfarsit adaugam si pastaile. Noi am folosit pastai la conserva care sunt deja fierte. In cazul in care folositi pastai verzi proaspete va trebui sa le puneti la fiert putin timp dupa ce ati pus orezul pe aragaz.

Lasati 2 minute pe foc si continuati sa amestecati. Nu uitati sa adaugati sare si piper.

Noi am servit cu parmezan ras. Sa aveti pofta buna!

This entry was posted in retete cu fructe de mare and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>