Cannelloni cu pui si pesto

Prin aceasta reteta ne-am inspirat de la prietena noastra Teo. Am decis sa incercam si noi reteta ei si am gatit niste paste mai putin cunoscute: cannelloni.

Reteta se aseamana cu lasagna ca si gust si consistenta. Este usor de preparat insa necesita mai mult timp. O sa aveti nevoie de doua sosuri, unul de rosii si unul alb. Verificati inainte tot ce aveti de facut, in asa fel incat sa va programati fiecare activitate.

Pentru aceasta reteta de cannelloni cu pui si pesto avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • cannelloni (folositi cutia intreaga)
  • 500g de carne tocata de pui
  • 100g pesto
  • 300g sos de rosii (noi am folosit un sos de rosii cu busuioc)
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa mare
  • 250ml de lapte
  • o lingura unt
  • o lingura faina
  • 100g de parmezan ras
  • sare, piper

Incepem prin a curata ceapa. O taiem cat mai marunt si o punem la calit. Intre timp incingem cuptorul.

Adaugam peste ceapa carnea tocata de pui si, folosind o spatula de lemn, amestecam afanat. Bucatelele de carne trebuie zdrobite cat mai mult. Lasam la foc mic 10 minute pana cand se rumeneste carnea apoi adaugam sarea si piperul.

Dupa ce carnea este rumenita adaugam sosul de pesto, bucatelele de usturoi si 3 lingurite din sosul de rosii. Le amestecam bine si lasam in continuare pe foc inca 5-7 minute.

Compozitia obtinuta o mutam intr-un bol si, folosind blenderul, o facem pasta.

Punem pasta intr-o punga, o taiem la un colt si turnam compozitia in cannelloni. Toata compozitia va va ajunge exact pentru toti cannelloni din cutie. Recomandam folosirea unei manuse.

Intr-un vas termorezistent turnam jumatate din sosul de rosii, asezam cannelloni si acoperim cu sosul ramas.

Intre timp ne apucam de sosul alb. Intr-o tigaie punem untul, lasam sa se topeasca iar apoi adaugam faina si laptele. Adaugam jumatate din parmezan si amestecam timp de 3-4 minute pana cand sosul capata consistenta.
Turnam apoi sosul alb peste sosul de rosii, adaugam putin parmezan si dam la cuptor.

Lasam la cuptor timp de 20 minute. Verificam cu un cutit, daca acesta intra usor in cannelloni inseamna ca este gata. La sfarsit ar trebui sa arate asa: (click pentru marire)

Pofta buna!

This entry was posted in retete cu pui and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cannelloni cu pui si pesto

  1. Pingback: Inca putin... | psaico's blog - EU insemnez. TU apreciezi. ©

  2. manabk says:

    Absolut delicios, multumim! :) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>