Paste cu ciuperci, pesto si smantana

Pentru o masa reusita si savuroasa, v-am pregatit o reteta rapida! Gata in 20 de minute, poate fi atribuita atat unei cine cat si unui pranz delicios.

Nou ne plac pastele in mod special de aceea am incercat o alta reteta pentru paste cu ciuperci si, desigur, ingredientul nostru favorit, pesto. Daca luna trecuta am incercat paste cu ciuperci la cuptor, de data aceasta am decis sa facem ceva mai simplu si mai rapid.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300g ciuperci
  • paste (noi am folosit mezze penne rigate. sunt mai mici si se potrivesc foarte bine la reteta)
  • 100ml smantana
  • 4 lingurite de pesto
  • 3 catei de usturoi
  • 150g parmezan ras
  • putin unt
  • o lingura de ulei de masline
  • 3-4 frunze de busuioc verde
  • sare & piper

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert cu putina sare. Intre timp se taie cipercile, felii mai mari. Taiam si usturoiul in feliute subtiri.

Cand apa fierbe adaugam si pastele. In acest timp punem o tigaie mai mare (incapatoare) la foc mediu. Punem untul si uleiul si lasam sa se topeasca.

Adaugam ciupercile si le lasam pana cand se rumenesc usor. Este momentul pentru pesto si usturoiul feliat. Imediat turnam si smantana impreuna cu sarea si piperul.

Lasam la prajit si continuam sa amestecam sa nu se prinda. Recomandam sa adaugati si 2-3 linguri de apa pentru a preveni sosul sa nu se ingroase prea tare.

Pastele care s-au fiert se scurg, dupa care le punem peste compozitia din tigaie impreuna cu 100 g de parmezan. Mai lasam inca 3 minute, timp in care amestecam in continuu.
Ornam pastele pe farfurie cu restul de parmezan si cu busuioc proaspat, taiat marunt.

Masa este gata, sa aveti pofta buna! Noi am servit cu un vin rose italian: Biondi Santi Rosato di Toscana 2007. Este un vin usor, foarte bun si intr-o editie limitata de doar 4400 de sticle (“marca propria”).

Alte poze gasiti aici.

This entry was posted in retete cu legume and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Paste cu ciuperci, pesto si smantana

  1. Pingback: Adi Hadean, ce-ti mai place frigaruia | psaico's blog - EU insemnez. TU apreciezi. ©

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>