Paste cu ciuperci si pesto la cuptor

In acest articol va vom prezenta o reteta foarte usor de facut si pentru care garantam gustul deosebit! Am decis sa incercam ceva mai light si mai simplu, fara carne dar cu un gust intens. Pentru ca aveam pusa deoparte o sticla de vin dar care avea nevoie de un motiv am decis sa facem paste. Desigur, nu a lipsit pesto-ul.

De obicei facem diverse experimente culinare iar cuptorul este prietenul nostru. Asadar, va prezentam retetea noastra de paste cu ciuperci si pesto la cuptor.

Pentru inceput, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 oua
  • o conserva de sos de rosii taiate bucatele
  • o conserva de ciuperci taiate (se pot folosi si ciuperci proaspete, cam 250 g)
  • 4 linguri pesto
  • paste (noi am folosit spaghetti dar se pot folosi si penne)
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g de parmezan ras

Ca si condimente am folosit doar sare, piper si oregano.

Incepem prin a pune apa la fiert cu putina sare iar dupa ce aceasta fierbe adaugam si pastele. Folosind spaghetti am incercat sa nu le rupem si sa le gasim locul in oala in asa fel incat sa ramana intregi.

Intre timp, amestecam ouale ca pentru omleta, adaugam pesto si celalate condimente. Desi sosul de pesto nu arata foarte bine iar unora li se pare “putin scarbos”, va asiguram ca este mai important gustul oferit si nu neaparat cum poate arata el in timpul prepararii. Urmatorul pas este sa turnam sosul de rosii si usturoiul taiat bucatele mici.

Pentru ca am hotarat sa punem pastele la cuptor si nu am vrut sa riscam sa le scoatem tari am decis sa adaugam si un sos de rosii.

Pastele, care s-au fiert, se scurg si se aseaza jumatate dintre ele pe un vas de yena tapetat cu putin unt.
Deasupra se pun ciupercile, jumatate din parmezan si jumatate din compozitia formata din oua, pesto si sosul de rosii.
Acest pas se repeta, dupa care totul se da la cuptor, la un foc mediu, circa 20 minute.

De mentionat: cuptorul trebuie incins in prealabil. Dupa ce se scoate din cuptor se poate servi cu un pahar de vin alb.
Noi am ales un vin italian din Sicilia: Cubia de la Cusumano (au un site incredibil). De obicei preferam vinul rosu insa ne-a placut foarte mult acest vin si a mers foarte bine cu pastele pregatite.

Pofta buna!

Intregul set de poze il gasiti aici.

This entry was posted in retete cu legume and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>