Cartofi la cuptor cu ricotta si pesto

A trecut weekend-ul si incepem saptamana in forta! Pentru asta ne-am gandit sa alegem ceva de sezon, gustos si consistent. Va prezentam un nou experiment culinar: Cartofi copti asortati cu crema de ricotta si pesto

Este o reteta simpla, mai light, usor de facut si destul de rapida. Speram sa va placa propunerea noastra… mai verde :)

Reteta de astazi cuprinde:
- 6 cartofi
- 250g ricotta
- 3 legaturi de ceapa verde
- un varf de sare
- 2 lingurite de pesto
- 8 masline verzi (de preferabil mai carnoase) taiate marunt

Cartofii se curata foarte bine sub un jet puternic de apa, apoi se pun pe gratarul cuptorului, la foc mediu circa 30-35 minute. Intre timp, amestecam ricotta cu cele doua lingurite de pesto, pana cand aceasta se omogenizeaza.
Urmatorul pas este sa punem in compozitie maslinele si ceapa, apoi amestecam totul.

Cartofii copti se taie pe jumatate, se asezoneaza cu putina sare si ulei de masline si apoi se servesc cu crema de ricotta.
Pofta buna!

Mai multe poze in setul de pe flickr.

This entry was posted in retete cu legume and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>